БлискавкозахистАнтизледенінняТепла підлогаЕлектромонтажСистеми ОВК

Монтаж системи блискавкозахисту для автономного джерела теплопостачання

14 березня 2016

 Дуже цікава і в той же час дуже непроста у виконанні, виявилася робота з монтажу система блискавкозахисту для автономного джерела теплопостачання на гранулах з деревини, який замінить централізоване теплопостачання споруди КНУБА в місті Києві на Повітрофлотському проспекті 31.

Всі роботи починалися як завжди зазвичай - стандартно. Приблизно з такою послідовністю: Заявка від Замовника на виконання робіт, виїзд інженера на об'єкт, складання і узгодження кошторису. Потім підготовка, узгодження і підписання договору на проектування та монтаж системи блискавкозахисту.

Для цієї котельні, за погодженням із Замовником, була обрана пасивна система блискавкозахисту. Особливістю проекту було те, що в якості блискавкоприймача була використана частина металевої труба з наконечником, встановлена для автономного джерела теплопостачання. Після виготовлення проекту системи блискавкозахисту та його обов'язкової перевірки в ДСНС України. монтажники нашої компанії приступили до монтажу.

 Монтаж виконувався на матеріалах німецької фірми "OBO BETTERMANN". Земляні роботи по монтажу контуру системи заземлення виконувалися поза будівлею, на прилеглій території і були виконані без особливих труднощів. А ось роботи всередині котельні, де прокладалися і проводився монтаж шини заземлення, потрібно було виконувати в умовах паралельного закінчення робіт по монтажу самого обладнання котельні і завершення будівельно ремонтних робіт. Такий обсяг робіт, який виконувався відразу трьома монтажними організаціями на одному майданчику, зі своїми штатами співробітників, інструментами, матеріалами і обладнанням, міг привести до зриву термінів монтажу не тільки нашими монтажниками а й монтажниками інших організації, що працюють з нами.

Зрозуміло, що в умовах, коли вже змонтовано основна частина обладнання і йдуть остаточні роботи перед її пуском, вільного простору немає ні для робіт ні для технічного спілкування з представниками Замовника. Дуже важко було нашим монтажникам укладати шини, особливо великої довжини, уздовж стін, на яких вже було розмішено обладнання котельні, або в умовах, коли весь прохід був заповнений комплектуючими, ще не змонтованим устаткуванням чи будівельним матеріалом, все це добре видно на фотографіях.

Монтаж системи блискавкозахисту для автономного джерела теплопостачання (Фото 1).
Монтаж системи блискавкозахисту для автономного джерела теплопостачання (Фото 1).
Монтаж системи блискавкозахисту для автономного джерела теплопостачання (Фото 2).
Монтаж системи блискавкозахисту для автономного джерела теплопостачання (Фото 2).
Монтаж системи блискавкозахисту для автономного джерела теплопостачання (Фото 3).
Монтаж системи блискавкозахисту для автономного джерела теплопостачання (Фото 3).

 В таких умовах наші монтажники стояли перед вибором, або ще раз виїжджати на об'єкт або самостійно "розчистити" собі майданчик для виконання робіт по монтажу системи блискавкозахисту. Хочеться відзначити роботу наших фахівців, які зуміли знайти спільну мову з усіма учасниками монтажу, допомагали і підтримували один одного, незважаючи на те, що всі вони з різних організацій. Таке доброзичливе ставлення до оточуючих, розуміння спільної справи дозволило нам дуже якісно і у встановлений термін виконати весь обсяг робіт не зіпсувавши при цьому відносин з колегами з інших монтажних організацій і навпаки придбати в їх особі нових товаришів і навіть друзів.

Такий підхід до роботи ще раз доводить, що ввічливе і порядне ставлення до оточуючих людей розуміння їх, тільки сприяє вирішенню будь-якої проблеми ..

Читайте також

Мова сайту
RUUA
контактна інформація
+38 (044) 594-26-28
SCHIRTECOBO BettermannLIVA grup - оборудования для систем активной молниезащиты, Устройства защиты от импульсных перенапряжений SALTEKDevi ™TiemmeHERZVaillantProthermKermiTeceDanfossKanViessmann
© Дім Інжиніринг. Інженерні рішення.
2024. Всі права захищені
Копіювання матеріалів з сайту заборонено.
г. Киев, ул. Трутенко 10, 2 этаж
+38 (044) 594-26-28
office@din.kiev.ua