БлискавкозахистАнтизледенінняТепла підлогаЕлектромонтажСистеми ОВК

Цікаві факти про блискавки. Правила поведінки під час грози

03 квітня 2015

Компанія "Дом инжиниринг" вже більше восьми років виконує роботи з облаштування різних видів систем блискавкозахисту, як активних так і пасивних, для надійної і круглорічного захисту людей, будівель і споруду від згубного впливу ударів блискавки.

Маючи великий досвід роботи в цьому напрямку наші фахівці, готові поділитися деякими дуже цікавими фактами про саму блискавки і рекомендаціями щодо правил поведінки під час грози.

 

Блискавка

Блискавка - це особливе явище природи, яке одночасно є найнебезпечнішим і не передбачуваним і в цей же час дуже красивим і вражаючим явищем. Вчені всього світу з давніх часів протягом багатьох років і до нашого часу намагаються в лабораторіях створити блискавку і досконально вивчити і виміряти всі її характеристики.

Ось декілька цікавих фактів про блискавки:

 - виявляється, що температура блискавки більш ніж у п'ять разів перевищує темперетуру на нашому сонці і доходить до 30 000 градусів цельсія, а при попаданні в пісок перетворює його в скло. Іноді після грози ми можемо спостерігати на піску смужки зі скла, це і є місця розряду блискавки в землю.

 - близько 25 відсотків людей, при попаданні в них розряду блискавки гине, причому серед таких чоловіків у шість разів більше ніж жінок. А промокла наскрізь одежа, може врятувати Вас при ударі блискавки, на відміну від включеного мобільного телефону і  розмови по ньому під час грози.

 - середня швидкість поширення блискавки становить близько 200 км / год, а середня довжина самої блискавки становить приблизно 2-4 км, а деякі екземпляри блискавки досягають в довжину до 20 кілломертов.

 - протягом одного року поверхню землі піддається більш ніж 25 мільйоном ударів раздядов блискавки, причому блискавка може неодноразово потрапляти в одне і теж місце. Самое грозоопасное місце на землі це Малайський півострів де в році більше 220 грозових днів.

 - блискавка найчастіше вдаряє в такі дерева як дуб, ялина, сосна та тополя. Дуже рідко в клен і вербу, а найрідше в чагарники.

 - в Україні існує кілька повір'їв, які допомагають не боятись грози і уникнути попадання блискавки. Для цього потрібно вживати в їжу підгорілий хліб, а під час грози запалити свічку, яка була відлита з воску перед Великоднем.

І кілька наших порад, з поведінки і під час грози:

 

Читайте також

Мова сайту
RUUA
контактна інформація
+38 (044) 594-26-28
SCHIRTECOBO BettermannLIVA grup - оборудования для систем активной молниезащиты, Устройства защиты от импульсных перенапряжений SALTEKDevi ™TiemmeHERZVaillantProthermKermiTeceDanfossKanViessmann
© Дім Інжиніринг. Інженерні рішення.
2024. Всі права захищені
Копіювання матеріалів з сайту заборонено.
г. Киев, ул. Трутенко 10, 2 этаж
+38 (044) 594-26-28
office@din.kiev.ua