БлискавкозахистАнтизледенінняТепла підлогаЕлектромонтажСистеми ОВК

Блискавкозахист будинка, заземлення

18 липня 2016

Блискавкозахист, заземлення і трав'яний газон. Нехай Вас не дивує таке поєднання слів. На перший погляд, що може бути спільного між системою блискавкозахисту та газоном навколо котеджу. Виявляється, що якщо в процесі будівництва, в будинку з самого початку не була передбачена установка системи блискавкозахисту і всі будівельні роботи були завершені, в тому числі і роботи з благоустрою прибудинкової території, то господар будинку, вирішивши встановити на своєму будинку від блискавки, обов'язково буде дуже уважно підходити до питання майбутніх земляних робіт, які неминучі при монтажі системи блискавкозахисту. І це зрозуміло, після декількох років життя на присадибній ділянці і власноруч проведеного ландшафтного дизайну, де кожна травинка на цій ділянці стає рідний, не кажу вже про дерева, кущі та квіти. Всі ці принади можуть стати перешкодою на шляху виконання земляних робіт для облаштування заземлення, яке є невід'ємною частиною системи блискавкозахисту.

Наша фірма "Дом инжиниринг" вже більше 10 років виконує роботи з облаштування різноманітних об'єктів системою блискавкозахисту, в тому числі і дуже дорогих і престижних будинків. За цей період наші монтажники пройшли спеціальне навчання, для виконання земляних робіт, з мінімальними наслідками для зелених насаджень і особливо для трав'яного газону.

Недавні роботи проведені в одному з будинків котеджного містечка Золоче під Києвом, підтвердили їх майстерність. Такі роботи вимагають від монтажників додаткових навичок. Можна дуже коротко розібрати етапи виконання земляних робіт з монтажу системи заземлення. Для виконання таких робіт необхідно мати певний набір інвентарю та інструментів. Перед початком робіт наші інженера спільно з господарем будинку, розробляють саму прийнятну схему контуру заземлення та підводи шини заземлення до дому, прив'язавши це до місцевості. Наступним етапом розмічають трасу по ширині і довжині, що дозволяє виконувати роботи з монтажу заземлення, (забивання стрижнів заземлення, прокладка шини заземлення і т.д.). Після чого розрізається трав'яний газон і знімається окремо дерен і земля під дерном. Дерн і земля укладається окремо один від одного на спеціально заздалегідь підготовлену підкладку. Як підкладка може бути використаний листи фанери або ОSB або навіть поліетиленову плівку. Після проведення монтажу заземлення землі і дерен повертаються на колишнє місце в зворотному порядку. При цьому грунтом під дерном необхідно ущільнити.

Блискавкозахист будинку, заземлення і трав'яний газон

Після грамотно і акуратно виконаних робіт, "рани" нанесені трав'яному газоні протягом тижня заростуть травою, не залишивши й сліду.

Блискавкозахист будинку, заземлення і трав'яний газон

Читайте також

Мова сайту
RUUA
контактна інформація
+38 (044) 594-26-28
SCHIRTECOBO BettermannLIVA grup - оборудования для систем активной молниезащиты, Устройства защиты от импульсных перенапряжений SALTEKDevi ™TiemmeHERZVaillantProthermKermiTeceDanfossKanViessmann
© Дім Інжиніринг. Інженерні рішення.
2024. Всі права захищені
Копіювання матеріалів з сайту заборонено.
г. Киев, ул. Трутенко 10, 2 этаж
+38 (044) 594-26-28
office@din.kiev.ua