БлискавкозахистАнтизледенінняТепла підлогаЕлектромонтажСистеми ОВК

Бликавкозахист

28 жовтня 2017

Блискакозахист 

Блискавко захист – це цілий комплекс робіт, певний об’єм матеріалів та професійні знання. В процесі поєднання усіх цих компонентів отримуємо захист людей та будівель від прямого удару блискавки, також захист техніки та електроніки від імпульсної перенапруги.

Коли виникає потреба у блискавкозахисті

Для більшості пересічних громадян усе здається незрозумілим і складним. Коли виникає потреба у блискавкозахисту навіть не знаємо з чого почати, куди бігти, до кого звертатися…. Частіше звертаємося до не відмовного помічника «Містера-Google» і отримуємо багато інформації, частіше теоретичної із посиланнями на нормативні джерела, таблицями, розрахунками, схемами. Легше не стає і ми звертаємося до фахівців. Бінго! Нарешті Вам допоможуть вирішити питання.

Процес організації блискавкозахисту 

 

Процес організації блискавко захисту проходить в декілька етапів. Давайте з ними ознайомимося, можливо, і не такий страшний той вовк, яким його малюють….
         Технічне завдання. В ідеалі спеціаліст виїжджає на об’єкт і на місці оцінює ситуацію, робить потрібні заміри – для попереднього розрахунку. Приймає вимоги і побажання замовника, попередньо домовляється про розташування елементів блискавко захисту (в-першу чергу враховуючи нормативні вимоги монтажу). Можлива також дистанційна передача даних. Точні розміри, матеріали стін, конфігурація даху, бажано фото з різних ракурсів, інформація про ґрунт та ін.
         Попередній технічний проект та кошторис. На основі попередньо зібраної інформації та аналізу об’єкта розробляється технічний проект згідно нормативних документів та стандартів України. Далі складаються кошториси на проектні , монтажні роботи та матеріали. Проект та кошторис погоджується з замовником.
         Робочий проект складається на підставі технічного. Цей документ дає змогу замовити матеріали та обладнання, а інсталяторам підготуватися до монтажних робіт. Робочий проект остаточно погоджується із замовником, якщо потрібно, то з відповідними структурами протипожежного нагляду
         Монтаж блискавко захисту. Встановлюються блискавко приймачі, монтується струмовідводи, все надійно між собою з’єднується. Виконується заземлення і за допомогою плаского дроту підключається до струмовідводів. Монтується система грозозахисту
         Перевірка працездатності системи. Проводяться заміри опору заземлення, як окремих заземлювачів, так і всієї системи. Якщо замовник бажає збільшити опір заземлення – забиваються додаткові заземлювачі. Ретельно перевіряються усі вузли з’єднань та кріплень
        Здача системи блискавко захисту замовнику. Замовник приймає систему блискавко захисту на основі актів виконаних робіт, протоколів вимірювань параметрів електробезпеки та договорів на технічне обслуговування. При необхідності об’єкт може прийняти комісія, до якої входить представники: замовника, державного пожежного нагляду, інсталятора.

 

 

Нарешті можна спати спокійно…. Бажано, раз в два роки проводити техобслуговування – перевіряти систему блискавко захисту на працездатність.

 

 

Ще порадимо при виборі інсталяторів переконатися в тому, що вони професіонали. Дізнайтеся, скільки років вони вже працюють в цьому напрямку. Чи є дозвільна документація на проектування і монтаж. На яких об’єктах можна побачити їх роботу. Які матеріали використовують. Переконайтеся, що це не посередник, а виконавець. Розгляньте декілька пропозицій від різних фірм.
Пам’ятайте, Ваша безпека, сам перед, у Ваших руках!

ТОВ ДІМ ІНЖИНІРИНГ
Блискавкозахист, заземлення, тепла підлога, сніготанення, антиобмерзання
Матеріали, проектування, монтаж.

 

 

Читайте також

Мова сайту
RUUA
контактна інформація
+38 (044) 594-26-28
SCHIRTECOBO BettermannLIVA grup - оборудования для систем активной молниезащиты, Устройства защиты от импульсных перенапряжений SALTEKDevi ™TiemmeHERZVaillantProthermKermiTeceDanfossKanViessmann
© Дім Інжиніринг. Інженерні рішення.
2024. Всі права захищені
Копіювання матеріалів з сайту заборонено.
г. Киев, ул. Трутенко 10, 2 этаж
+38 (044) 594-26-28
office@din.kiev.ua